Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

În cadrul întrevederii au fost trecute în revistă aspecte ale cooperării bilaterale româno-macedonene, cu accent pe dimensiunea parlamentară, precum şi  perspectivele aderării Republicii Macedonia la Uniunea Europeană şi NATO, două obiective majore ale acestei ţări, pe care România le sprijină în mod constant, urmărind totodată respectarea condiţionalităţilor impuse.
 
Domnul ambasador Lazarevski a explicat faptul că există un consens deplin în rândul întregii clase politice macedonene privind orientarea foarte clară a ţării sale către Uniunea Europeană şi NATO.
 
A avut loc un schimb de opinii în ceea ce priveşte situaţia din regiune şi criza din Ucraina, partea română insistând asupra necesităţii respectării dreptului internaţional şi a tratatelor încheiate, astfel încât să nu fie afectată pacea în Europa.
 
Domnul preşedinte Petru Filip a reiterat invitaţia adresată omologului său din Parlamentul macedonean, de a participa la o reuniune pe tema procesului de extindere a Uniunii Europene, exprimându-şi încrederea că, urmare a alegerilor parlamentare, noul preşedinte al Comisiei pentru afaceri externe va lua parte la această acţiune.  Ambasadorul Republicii Macedonia la Bucureşti a salutat iniţiativa părţii române de a organiza o dezbatere pe această temă, menţionând faptul că există premize puternice pentru ca Republica Macedonia să fie reprezentată la acest eveniment.


Go to top